DirigentMartijn Pepels begon zijn professionele muzikale loopbaan in 1998 aan het Conservatorium te Maastricht. Hij studeerde Slagwerk bij Pieter Janssen en Werner Otten. Daarna volgde hij een opleiding, HBO Music Management, aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Hij studeerde HaFa-directie bij Fried Dobbelstein en bij Jan Cober aan het conservatorium van Maastricht.

Martijn is geboren in Geleen, opgegroeid in Meers, woont in Swalmen en heeft momenteel als dirigent een viertal orkesten ‘vast’ onder zijn hoede, daaronder drie harmonie-orkesten (De Goede Hoop uit Aarle-Rixtel, Crescendo uit Beegden en Concordia uit Melick). Daarnaast is hij sinds 2015 dirigent van het Valkenswaards Kamerorkest.

Op 26 januari 2019 richtte Martijn het kamerorkest/ klein symfonie-orkest Heritage Sinfoniëtta op. Het doel van dit orkest is om het professionele cultuur-aanbod in de kleinere steden van de provincie Limburg te vergroten. Het aanbod van klassieke muziek door een symfonie-orkest blijft heden ten dagen veelal beperkt tot de grotere theaters en zalen zoals die in Maastricht, Heerlen en Venlo gevestigd zijn. Echter een zo compleet mogelijk cultuur-aanbod is van groot belang voor elke stad en Heritage Sinfoniëtta hoopt daar een bijdrage aan te kunnen leveren.